Search

Mensen en ideeën die de wereld veranderen


Deze week is de nieuwste editie van The Optimist, hét tijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen, weer verkrijgbaar.


The Optimist staat voor vooruitgang, voortdurende mogelijkheden en de menselijke creativiteit. Ze werkt vanuit de wetenschap dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. In het tijdschrift en op de website worden praktijkvoorbeelden gedeeld die de weg wijzen naar baanbrekende vernieuwing en de mensen die vooropgaan.


In de maart/april 2021 editie staat de ontketening van feminiene kracht centraal. Het gaat over "een tijd waarin alles mag veranderen". Zo omschreef iemand – een vrouw – laatst de periode waarin wij leven. Alles waar wij zo aan hechten lijkt minder onwrikbaar dan we denken. Noem het een trendbreuk, disruptie of een nieuw begin. De motor die dit aandrijft zit niet in een virus, maar in onze manier van omgaan met de nieuwe realiteit. Feminiene kracht speelt hierin een centrale rol. Dat zien we op allerlei gebieden: in de politiek, in het bedrijfsleven, in de spiritualiteit, in de wetenschap en in de cultuur.

Exemplarisch hiervoor was het optreden van Amanda Gorman tijdens de inauguratie van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris op 20 januari 2021. Deze 22-jarige Amerikaanse dichteres en activiste liet niet alleen een staaltje zien van the poetry of democracy, maar haar woorden zorgden voor een gevoel van verbinding en empathie bij velen. Om nog maar eens te onderstrepen dat de pen machtiger is dan het zwaard. Vooral wanneer die pen met vrouwelijke vermogens wordt gehanteerd.


Website The Optimist